Om Maxus

SAIC Motor är tillverkare och ägare av SAIC Maxus personbilar och transportbilar och är en av Kinas största biltillverkare. SAIC Motor har uppmärksammats i många länder med sin innovativa teknik och långsiktiga utvecklingsfokus. Här kan du läsa mer om företaget.

Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) är ett bilmärke som ägs av det kinesiska företaget SAIC Motors. SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – är tillverkaren och ägaren bakom SAIC Maxus personbilar och skåpbilar, och är Kinas största börsnoterade biltillverkare. 2021 sålde de hela 5,8 miljoner bilar bara i Kina och har haft en enorm tillväxt de senaste åren. Företaget grundades 1958 och har gått från att vara ett traditionellt industriföretag till att bli en världsomfattande leverantör av bilar och mobilitetstjänster. Över hela världen rankas SAIC Motors som den sjunde största biltillverkaren, och kännetecknas av att vara en framåtblickande tillverkare med fokus på utveckling och innovation.

SAIC Maxus grundades 2011, och har funnits på den nordiska marknaden sedan 2018. Sedan dess har Maxus varit väldigt framgångsrik, och är bland de mest sålda elbilarna i Norden. RSA är för närvarande importör av Maxus i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Island, Färöarna och Grönland.

Historia

Företaget grundades 1958 och har gått från att vara ett traditionellt industriföretag till att bli en världsomfattande leverantör av bilar och mobilitetstjänster. De var tidigt ute med ett så kallat ”joint venture”, vilket innebär att separata företag samarbetar om produktion. Många känner SAIC Motors som Volkswagens tillverkare för den kinesiska marknaden, ett samarbete som startade redan 1984. Med både Volkswagen och GM som partners, två av världens största biltillverkare, har SAIC Motor utvecklat en utvecklingsstrategi som har resulterat i stor tillväxt .

Förutom att vara partner till andra bilmärken och företag har SAIC nyligen också utvecklat egna varumärken som Maxus och MG. ”

Innovation och utveckling

SAIC Motors har utvecklat en utvecklingsstrategi som har lett till stor tillväxt – särskilt inom elbilar och laddningsbara hybridbilar. Genom att vara en aktör som tidigt ser utvecklingstrender och fokuserar på innovativ el blir export en allt större del av verksamheten. Från att främst sälja bilar till den kinesiska marknaden kommer exportandelen till andra länder att öka. Under 2019 exporterade SAIC Motors så många som 350 000 bilar, vilket gör dem till Kinas största biltillverkare för export.

Mycket av SAIC Motors framgång är ett resultat av företagets starka fokus på forskning och utveckling. De strävar efter att vara en central del av den internationella bilmarknaden och skapa ett starkt varumärke utanför Kinas gränser. SAIC Motors står över hela världen som den sjunde största biltillverkaren och kännetecknas av att vara en framåtriktad tillverkare med fokus på utveckling och innovation.

Företagets värderingar

SAIC Motors kärnvärden:

Integritet – ansvar och samarbete
Innovation – kreativ vilja och vilja att vinna.
Dessa kärnvärden pekar på SAIC Motors framtida mål att ligga i framkant inom teknik och utveckling, med starkt fokus på innovationer inom elektrifiering, delning och internationalisering.

Maxus i Norden

RSA blev importör för SAIC Maxus på den nordiska marknaden 2018 och importerar idag helelektriska Maxus- personbilar och transportbilar till Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Grönland, Island och Färöarna. Maxus har på kort tid blivit en stark konkurrent på den nordiska marknaden för elbilar och har byggt upp ett starkt återförsäljarnätverk med så många som 125 återförsäljare i hela Norden. Maxus har haft stor framgång i alla länder de senaste åren och är en av de bästsäljande elbilarna i Norden.

Idag består det norska sortimentet av både elbilar och transportbilar. Transportbilsutbudet har ett mycket brett sortiment med en lastvolym från 2,2 m3 -20 m3. Maxus har en aggressiv produktutveckling, vilket innebär att varumärket kommer att stärka sin position ytterligare i både elbilar och transportbilar under de kommande åren.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vilken modell?

Välj en modell

Välj din återförsäljare

Välj en återförsäljare

Välj din återförsäljare

Välj en återförsäljare

Jag vill ha kontakt

Välj varför du vill ha kontakt

Din förfrågan

Din kontaktinformation

Vi delar inte din e-post med andra och du får bara information om Maxus från våra återförsäljare. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här.