Tidigt tog Maxus, en av pionjärerna på elektriska transportbilar, position som en av de mest sålda elektriska transportbilarna i Sverige. Nu följer Maxus upp pionjärandan med att på eget initiativ återinföra klimatbonusen.

”På Maxus är vi vana med att gå i bräschen för att bryta barriärer. Vi har nu märkt att vissa kunder är avvaktande inför vad regeringen skall presentera i detalj vad gäller klimatinitiativet för elektriska transportbilar. Våra återförsäljare gör ett väldigt bra jobb med att nå ut till kunderna och tillsammans vill vi nu inspirera kunderna till att inte behöva vänta och står därför för klimatbonusen, säger Petter Nordesjö, VD RSA Sverige och Maxus Sverige”.

Maxus har med över 20 varianter det bredaste utbudet av elektriska transportbilar och är ett av de största elektriska transportbilsmärkena i Sverige. Märket har i  4 år varit aktiva på den svenska marknaden och har närmare 50 återförsäljare över hela Sverige och saluför modeller som e-Deliver 3, e-Deliver 9 och pickupen T90ev.

Få har undgått att miljön fortsatt är en de mest aktuella frågor och där transportnäringen ofta får stå i skamvrån för en betydande del av CO2 -utsläppet. Miljön handlar inte bara om CO2, som ofta avfärdas som ett globalt problem, utan också om lokala utsläpp av partiklar och buller som påverkar närmiljön i framför allt tätorter. Viljan till omställning är hög men efter att klimatbonusen togs bort 8 november 2022 har incitamentet för företagen blivit allt lägre.

”Allt fler upptäcker dock att även om inköpspriset är högre än för en dieselbil är totalkalkylen (TCO) betydligt lägre, säger Markus Lundevall, försäljningschef Maxus Sverige”.

Erbjudandet gäller köp med registrerad bil från 24/11 till 31/12. För mer information gå in på
www.maxus.se

Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) är ett bilmärke som ägs av det kinesiska företaget SAIC Motors. SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – är både tillverkaren och ägaren bakom SAIC Maxus personbilar och transportbilar, och är Kinas största börsnoterade biltillverkare. Förra året sålde de 6 miljoner bilar bara i Kina och har haft en enorm tillväxt de senaste åren.

Företaget grundades 1958 och har gått från att vara ett traditionellt industriföretag till att bli en världsomfattande leverantör av bilar och mobilitetstjänster. Över hela världen rankas SAIC Motors som den sjunde största biltillverkaren, och kännetecknas av att vara en framåtblickande tillverkare med fokus på utveckling och innovation.

SAIC Maxus grundades 2011, och har funnits på den nordiska marknaden sedan 2018. Sedan dess har Maxus varit väldigt framgångsrik, och är bland de mest sålda elbilarna i Norden. RSA är för närvarande importör av Maxus till Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Tyskland, Island, Färöarna och Grönland.