Maxus har levererat över 130 elektriska transportbilar till Posten Norge och nu väntar ytterligare 50 bilar till hösten. De elektriska skåpbilarna från Maxus har bidragit till att tusentals paket levererats helt utsläppsfritt till norska hem.

Posten Norge har under flera år haft klimatusläpp och miljö på agendan, och de har utvecklat en omfattande miljöstrategi som ska bidra till fossilfri paketleverans. Postens miljöambition är att alla deras fordon ska vara av förnybar energi 2025, där Oslo har varit först ut.

Idag kör alla Postens fordon inom ring 2 helt utsläppsfritt, där en stor del av bilarna är från Maxus. Maxus har levererat totalt 130 skåpbilar till Posten och i höst kommer ytterligare 50 bilar att levereras till företaget.

- ”Vi är både stolta och glada över att Posten återigen väljer Maxus. Och att vi som partner kan vara med att bidra till att de når sina klimatmål.
Eftersom Maxus elektriska skåpbilar levererar både höga nyttolaster och bra räckvidd är de idealiska för en spelare som Posten, som fyller bilarna varje dag med små och stora paket. Vi ser fram emot att fortsätta det redan goda samarbetet”, säger Bernhard Jahnsen, försäljningschef på Maxus Norge.

Posten har valt modellerna e-Deliver 3 och e-Deliver 9.
E-Deliver 3 är en arbetseffektiv skåpbil, optimerad för hög nyttolast och lång räckvidd. Den levereras med 4,8 och 6,3 m3 lastutrymme och ett batteripaket på 35 eller 52,5 kWh.

Nykomlingen e-Deliver 9 är en större skåpbil med fokus på körkomfort och utrymmesutnyttjande, och har även klassledande säkerhetsnivåer för både förare och passagerare. E-Deliver 9 är en mycket flexibel plattform som kan levereras med antingen 9,7 eller 11 m3 lastutrymme, den kommer också som chassin med specialanpassade skåp eller flak.

 

100% utsläppsfri paketleverans inom ring 2

Tidigare i höst markerade Posten invigningen av nya Oslo City Hub, som blir deras nya helelektriska distributionspunkt i Filipstad i Oslo. Nya HUB säkerställer att all paketleverans inom ring 2 sker med elfordon. Vid invigningen tillkännagav de också köpet av 90 nya elektriska transportbilar.

Fler och fler människor upptäcker fördelarna med att välja en elbil och marknaden växer snabbt, både inom passagerar- och transportbilssegmenten. För transportbilar finns det extra många fördelar, inte bara sparar du bränsle, boom, service och parkeringskostnader, du sparar också tid genom att kunna köra i kollektivtrafiken.

 

 

Om RSA

RSA är en nordisk bilimportör med huvudkontor i Norge. Som ett privatägt företag med historia från 1936 har RSA utvecklat starka varumärken på de skandinaviska marknaderna. I och med samarbetet mellan RSA och Maxus tar bolaget nu ytterligare ett steg in i fordonsindustrins framtid, med implementeringen av den helelektriska serien av nuvarande och framtida modeller.

RSA har redan byggt upp ett återförsäljarnätverk för Maxus som spänner över alla nordiska länder och ständigt växer med nya återförsäljare. 

 

Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) är ett transportbilsmärke som ägs av det kinesiska företaget SAIC Motors. SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – är tillverkare och ägare av SAIC Maxus passagerar- och transportbilar och är Kinas största börsnoterade biltillverkare. Under 2020 sålde de hela 5,6 miljoner bilar bara i Kina och har haft en enorm tillväxt under de senaste åren. Företaget grundades 1958 och har gått från att vara ett traditionellt industriföretag till att bli en världsomspännande leverantör av bilar och mobilitetstjänster. Över hela världen rankas SAIC Motors som den sjunde största biltillverkaren och kännetecknas av att vara en framåtblickande tillverkare med fokus på utveckling och innovation.

SAIC Maxus grundades 2011 och har funnits på den nordiska marknaden sedan 2018. Sedan dess har den haft framgång i alla nordiska länder och är bland de mest sålda elbilarna i Norden.