Laddning av elbil

Laddning av en elbil kan uppfattas som lite svårbegripligt. Vad är en nödladdare? När behöver du verkligen en wallbox? Vad är skillnaden mellan 32A laddare och snabbladdare? Här är en enkel förklaring av olika laddningsmetoder för elbilar.

NÖDLADDARE

Det enklaste sättet att ladda din elbil är att använda en nödladdare / Mode 2 / schuko. En sådan laddare kopplas in i ett vanligt uttag. Om du använder en Mode 2 laddare regelbundet krävs att linan är säkrad med en 10A säkring med jordfelsbrytare av typ B.

Dessa laddningskablar leder växelström och använder bilens inbyggda laddare för att ladda batteriet. Nödladdaren som följer med din Maxus kan dra max 10A från ditt eluttag.

Laddningsexempel, 2,2kW:

En batteristorlek på 50kWh laddas på knappt 23 timmar (50kWh / 2,2kW = 22,7h).

LADDBOX/WALLBOX

Det bästa sättet att ladda din elbil är att använda en laddbox. En sådan laddare kräver installation och separat kablage från säkringsdosan, men ger i gengäld mer ström till din bil än en nödladdare. En laddbox brukar vara på 32 ampere. Kallas ofta Mode 3.

Du använder dina egna laddkablar från laddboxen till fordonet. Dessa laddningskablar leder växelström och använder bilens inbyggda laddare för att ladda batteriet. Hur mycket effekt du får beror på kapaciteten på säkringsdosan, själva laddboxen och hur mycket kraft fordonets inbyggda laddare klarar av.

Laddningsexempel, 6,6kW:

En batteristorlek på 50kWh laddas på knappt 8 timmar (50kWh / 6,6kW = 7,57h).

SNABBLADDARE

Det absolut snabbaste sättet att ladda din elbil är att använda en snabbladdare. Dessa laddare kräver en kraftfull strömförsörjning, och är normalt inte något som bör installeras på din egen anläggning.

Dessa laddare har inbyggda AC/DC-omvandlare och levererar likström direkt till batteriet i bilen. Mängden el som kan tas emot varierar från bil till bil. Alla bilar från Maxus har möjlighet att använda en snabbladdare med CCS-standard.

Laddningsexempel, 50kW:

Batteristorlek på 50kWh laddas på 1 timme (50kWh / 50kW = 1h).

FRÅGOR OM LADDNING

Har du frågor om laddning, laddningseffekt eller vill du ha erbjudanden om att installera en laddbox? Välkommen att kontakta någon av våra återförsäljare.

Vad kan vi hjälpa till med?

Välj din återförsäljare

Välj en återförsäljare

Jag vill ha kontakt

Välj varför du vill ha kontakt

Din förfrågan

Din kontaktinformation

Vi delar inte din e-post med andra och du får bara information om Maxus från våra återförsäljare. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här.