Laddning av elbil

Laddning av en elbil kan uppfattas som lite svårbegripligt. Vad är en nödladdare? När behöver du verkligen en wallbox? Vad är skillnaden mellan 32A laddare och snabbladdare? Här är en enkel förklaring av olika laddningsmetoder för elbilar.

HEMLADDARE/NÖDLADDARE

Det enklaste sättet att ladda din elbil är genom att använda hemladdaren/nödladdaren /Mode 2 / schuko (kärt barn har många namn). En sådan laddare ansluts enkelt till ett vanligt vägguttag. Om en sådan laddare används regelbundet, krävs att spänningen säkras med 10A säkring med jordfelsbrytare B-typ.

Dessa kablar leder växelström och använder fordonets inbyggda laddare för att ladda batteriet i fordonet. Nödladdaren som levereras från maxus kan nyttja maximalt 10A från ditt uttag.

Laddningsexempel, 2.2kW: Batteristorlek på 50 kWh laddas på knappt 23 timmar (50kWh / 2,2 kW = 22,7 h).

LADDBOX/WALLBOX

Det bästa sättet att ladda din elbil är genom att använda en laddbox. En sådan laddare kräver installation, och separata ledningar från säkringsskåpet, men ger i gengäld mer kraft till din bil än en nödladdare. En sådan laddbox är oftast 32 ampere. Kallas även Mode 3.

Du använder dina egna laddningskablar från laddboxen. Dessa laddningskablar leder växelström och använder fordonets inbyggda laddare för att ladda batteriet i fordonet. Hur mycket ström du får beror på säkringsdosans kapacitet, laddboxen och hur mycket ström fordonets inbyggda laddare kan ta emot.

Laddningsexempel, 6.6kW: Batteristorlek på 50 kWh laddas på knappt 8 timmar (50kWt / 6,6 kW = 7,57 h).

LADDNING MED SNABBLADDARE

Det absolut snabbaste sättet att ladda din elbil är genom att använda en snabbladdare.

Dessa laddare kräver en kraftfull strömförsörjning och är normalt inte tillämpliga för att installera på sin egen anläggning.

Dessa laddare har AC/DC omvandlare inbyggd, ger LIKSTRÖM direkt till batteriet i fordonet. Det kommer att variera från bil till bil hur mycket ström som kan tas emot. Alla Fordon från Maxus har möjlighet att använda snabbladdare med CCS-standarden.

Laddningsexempel, 50kW: Batteristorleken 50 kWh laddas på 1 timme (50kWt / 50 kW = 1 h).

FRÅGOR OM LADDNING

Har du frågor om laddning, laddningseffekt, vill ha erbjudanden om att installera en laddbox eller andra saker? Välkommen att kontakta någon av våra återförsäljare.

Vad kan vi hjälpa till med?

Välj din återförsäljare

Välj en återförsäljare

Jag vill ha kontakt

Välj varför du vill ha kontakt

Din förfrågan

Din kontaktinformation

Vi delar inte din e-post med andra och du får bara information om Maxus från våra återförsäljare. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här.