Extraljus till din Maxus

Vill du ha mer ljus på din bil? Vi erbjuder kraftfulla och godkända LED-tilläggsljus. Välj mellan olika lösningar. Kontakta din återförsäljare för beställning.

Körning i höst- och vintermörker

Extraljus brukar kopplas till helljusen och ändringar i regelverket har nu gjort det lättare att montera extraljus på din bil. Från 2018 fanns det inte längre någon gräns för antalet helljus eller övergripande ljusstyrka, och det fanns inte heller något krav på att tilläggsljusen skulle monteras i par.

Det finns fortfarande krav på att lyktorna är rätt monterade och att det är en typgodkänd lykta. Det är speciellt på hösten och vintern som behovet av bra belysning i bilen finns. Att köra i höst- och vintermörker är krävande och dessutom kan nederbörd bidra till att förvärra situationen. Många märker därför behovet av bättre ljus.

Kvalitetsljus från Vision X

Ny LED-teknik har också gjort det möjligt att få ut bra ljus ur relativt små lyktor. LED-tekniken har många fördelar jämfört med traditionella alternativ, bland annat lägre energiförbrukning, lång livslängd och ökad hållbarhet.

Kontakta din återförsäljare för mer information och beställning.

Vart behöver du extra ljus?

Om du funderar på att installera ytterligare lyktor utöver originalbelysningen på din bil är det bra att tänka på var i vägbanan du vill ha extra ljus. Kom ihåg att dina ögon och fokus som förare vänder sig mot det bäst upplysta området på vägen. Vissa lamptyper ger bra ljus åt kanterna och runt bilens front – det är en fördel vid låg hastighet och på slingrande vägar. Andra typer av ljus ger mycket ljus långt fram i vägbanan och inte så mycket ut åt sidorna – det är en fördel på landsväg och i högre hastigheter. Det finns även lyktor som gör en bra kombination. Det är därför smart att ta reda på vilket ljus en lykta ger och vilken typ av ljus du behöver innan du fattar ett beslut.

Kontakta din återförsäljare så hjälper dom dig att välja rätt.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vilken modell?

Välj en modell

Välj din återförsäljare

Välj en återförsäljare

Välj din återförsäljare

Välj en återförsäljare

Jag vill ha kontakt

Välj varför du vill ha kontakt

Din förfrågan

Din kontaktinformation

Vi delar inte din e-post med andra och du får bara information om Maxus från våra återförsäljare. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här.