Den andra upplagan av Maxus Summit hölls förra veckan, där återförsäljarnätverket från 10 europeiska länder samlades på Comfort Hotel Kastrup i Köpenhamn.

I tisdags anordnades Maxus Summit för andra gången av importören RSA. Evenemanget ägde rum på Comfort Hotel Kastrup i Köpenhamn, med över 350 deltagare från Maxus-återförsäljare i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Tyskland, Estland, Grönland, Färöarna och Island närvarande.

I Norden har Maxus upplevt en imponerande tillväxt de senaste åren med ständigt ökande marknadsandelar, samt en utbyggnad av återförsäljarnätverket som nu omfattar 200 återförsäljare.

Dagen inleddes med ett stort gemensamt möte, där deltagarna fick höra om Maxus prestationer, framtidsvisioner och framtida produkter. Deltagarna fick en inblick i en framtida modellportfölj, som består av både transportbilar och personbilar, som kommer att lanseras under de kommande åren.

På kvällen arrangerades en storslagen Gatsby-inspirerad fest med middag och underhållning som satte pricken över i:et på en händelserik dag.

– För Maxus-kulturen är det viktigt och glädjande att återförsäljare över nationsgränserna träffas för att utbyta erfarenheter och expertis. Vi har stora ambitioner för Maxus som en ledande aktör inom elfordon och vi arbetar målmedvetet med att leverera fordon som uppfyller kraven från både dagens och framtidens transportbransch, säger Markus Lundevall, försäljningschef i Maxus Sverige.

Med nästan en fördubbling av antalet deltagare jämfört med 2021 är detta en tydlig indikation på den tillväxt som Maxus har uppnått.

Avtäckning av Maxus e-Deliver 7

Höjdpunkten på Maxus Summit 2023 var avtäckningen av den nya elektriska skåpbilen e-Deliver 7. Denna skåpbil kommer med ett lastutrymme på 5,9, 6,7 och 8,7 m3, och fyller ett segment som för närvarande har få konkurrenter. I Maxus skåpbilsportfölj placerar den sig storleksmässigt mellan e-Deliver 3 och e-Deliver 9. e-Deliver 7 har utvecklats med fokus på användarvänlighet, tillförlitlighet och mångsidighet.

e-Deliver 7 förväntas vara tillgänglig i Sverige från 2024. De slutliga specifikationerna och priserna kommer att meddelas vid ett senare tillfälle.

Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) är ett bilmärke som ägs av det kinesiska företaget SAIC Motors. SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – är tillverkaren och ägaren bakom SAIC Maxus personbilar och skåpbilar, och är Kinas största börsnoterade biltillverkare. Förra året sålde de hela 6 miljoner bilar bara i Kina och har haft en enorm tillväxt de senaste åren.