De första MIFA9 har äntligen kommit till Sverige och idag publicerar Maxus Sverige priset på den nya bilen.

Maxus har tidigare meddelat att MIFA9 kommer till Sverige – en elektrisk och högteknologisk familjebil med exklusiv interiör och hög utrustningsnivå.

MIFA9 är en stor familjebil (5270mm lång, 2000mm bred och 1840mm hög) som levererar mycket bra utrymme. Bilen erbjuds med sju sittplatser, och kan dra upp till 1 000 kg släpvagnsvikt.

Maxus Mifa9 kommer med ett 90 kWh(netto) batteri som ger en räckvidd på 430 - 565 km (WLTP blandad/stad). Bilen tar 11 kW på AC-laddning (3-fas), och har värmepump som standard.

Detta är den första modellen byggd på Maxus innovativa MIFA-plattform – en flexibel plattform som möjliggör elektrifiering över olika fordonstyper.

Markus Lundevall, försäljningschef på Maxus Sverige, bekräftar att de första MIFA9 har kommit till Sverige.

– Vi har väntat länge på att lansera MIFA9, och äntligen är den här! Det här är bilen för kunder som letar efter det lilla extra. Här får du en stor bil med mycket utrustning och teknik för pengarna – allt från exklusiva material till den senaste säkerhets- och underhållningstekniken.

Han tillägger att bilen kommer att passa särskilt bra för taxibranschen, eftersom den kommer med sju sittplatser som standard och får närmare 60 mils räckvidd vid stadskörning.

– Det här är också en perfekt familjebil för dig som vill ha gott om plats samt har höga krav på utrustning och körkänsla, säger Markus.


Många exklusiva detaljer

MIFA9 har ett skarpt och futuristiskt utseende. Interiören är full med exklusiva detaljer, teknik och underhållningsutrustning.

I utrustningslistan finns bland annat panoramasoltak, Apple CarPlay, trådlös mobilladdning, omgivande belysning i 64 färger, 360* kamera, eluppvärmd ratt och ett komplett förarassistans- och säkerhetspaket.

Vid utvecklingen av MIFA 9 var målet att skapa en högteknologisk och lyxig atmosfär genom en interaktiv upplevelse med bland annat flera integrerade skärmar.

Stolarna på rad ett och två har elektriska justeringar, ventilation och värme. Dessa stolar har även massagefunktion för bästa komfort. På andra raden går stolarna att fälla individuellt och de har justerbara benstöd med en digital kontrollpanel på armstöden. Dessutom kan stolarna på andra och tredje raden skjutas hela vägen fram för att frigöra bagageutrymme.


MIFA9 lanseras till utgångspris från 949 900,-

Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) är ett bilmärke som ägs av det kinesiska företaget SAIC Motors. SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – är både tillverkaren och ägaren bakom SAIC Maxus personbilar och transportbilar, och är Kinas största börsnoterade biltillverkare. Förra året sålde de 6 miljoner bilar bara i Kina och har haft en enorm tillväxt de senaste åren.

Företaget grundades 1958 och har gått från att vara ett traditionellt industriföretag till att bli en världsomfattande leverantör av bilar och mobilitetstjänster. Över hela världen rankas SAIC Motors som den sjunde största biltillverkaren, och kännetecknas av att vara en framåtblickande tillverkare med fokus på utveckling och innovation.

SAIC Maxus grundades 2011, och har funnits på den nordiska marknaden sedan 2018. Sedan dess har Maxus varit väldigt framgångsrik, och är bland de mest sålda elbilarna i Norden. RSA är för närvarande importör av Maxus till Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Tyskland, Island, Färöarna och Grönland.