Maxus elektriska pickup eT90 är klar för leverans under året och är redan nu öppen för förköp. Det är den första i sitt slag att lanseras i Europa. Efterfrågan på en elektrisk pickup på den svenska marknaden har länge varit stor och de första versionerna av Maxus eT90 levereras redan nu i november.

Pickupmarknaden har hittills dominerats av fossildrivna motorer och det finns ännu inga elektriska pickuper på den europeiska marknaden. Detta vill Maxus ändra på. De första versionerna av den elektriska pickupen Maxus eT90 kommer till Sverige redan i november 2022 och nu kan vi även avslöja mer kring specifikationer, priser och leveranstider.

Maxus eT90 är en stor elektrisk pickup med fem säten, den har ett robust utseende och en diger utrustningslista. Batteriet är på 88,5 kWh (netto) och ger en räckvidd på 330 km (WLTP blandad körning). Bilen kan laddas med 1-fas 6,6 kW, 3-fas 11 kW eller CCS snabbladdning. Dessutom levereras den med batterivärmare som standard. Precis som tidigare Maxus är räckvidden, som flera tester visat, väldigt realistisk i förhållande till de angivna siffrorna.

eT90 har en kraftfull elmotor på 204 hk (150 kW) med ett vridmoment på 310 Nm.

Maxus eT90 har en lastvikt på upp till 1000 kg och kommer även kunna levereras med dragkrok, men släpvagnsvikt är för närvarande obekräftad.

Den mäter 5,37 meter på längden, 1,9 meter i bredd och 1,80 meter på höjden. Hjulbasen är 3,15 meter. Fronten har en aggressiv kromgrill med flera snygga detaljer.

En modern interiör med en diger utrustningslista

Inuti är eT90 en välutrustad pickup. Interiören är rymlig och modern och är utrustad med bland annat 10,3" pekskärm, 6-vägs stoljustering på förarsidan och 4-vägs på passagerarsidan, Apple CarPlay, lädersäten och tvåvägsjusterbar läderratt. Säkerheten är också i fokus och bilen levereras med bland annat 4 airbags, sidokrockgardiner, bältespåminnare på alla platser, backkamera, parkeringssensor nödbromsassistans (EBA), antisladd och stabiliseringssystem (ESP), och Hill Descent Control (HDC).

Bilen introduceras från 559 920 kr + moms vilket gör den berättigad till miljöbonus.

Bilen kommer i slutet på året

Country Manager för Maxus Sverige, Petter Nordesjö, bekräftar att de första bilarna kommer till Sverige redan i november.

“Vi ser fram emot att lansera Europas första elektriska pickup på den svenska marknaden, och i ett segment som tidigare har bestått av enbart fossildrivna bilar. Intresset kring lanseringen är stort så vi öppnar upp möjligheten att kunna förbeställa en bil redan nu.”

“Historiskt sett har det sålts ca 8 000-10 000 bilar per år på den svenska pickup-marknaden men de senaste årens skatteomläggningar har gjort att den summan har halverats till ca 4 700 bilar per år. Inte nog med att kostnaderna blivit väldigt höga för pickuper, svårigheten har också varit att hitta alternativ till fossildrivna bilar. Nu finns ett eldrivet alternativ som dessutom är berättigad till miljöbonus vilket gör att vi tror att efterfrågan kommer att bli väldigt stor.”



För mer information, vänligen kontakta:
Petter Nordesjö
Country Manager, Maxus Sverige
info@rsasverige.se

Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) är ett personbilsmärke som ägs av det kinesiska företaget SAIC Motors. SAIC Motor - eller Shanghai Automotive Industry Corporation - är tillverkaren och ägaren bakom SAIC Maxus personbilar och skåpbilar, och är Kinas största börsnoterade biltillverkare. 2021 sålde de hela 5,8 miljoner bilar bara i Kina och har haft en enorm tillväxt de senaste åren. Företaget grundades 1958, och har gått från att vara ett traditionellt industriföretag till att bli en världsomspännande leverantör av bilar och mobilitetstjänster. Globalt sett skymtar SAIC Motors som den sjunde största biltillverkaren, och kännetecknas av att vara en tillverkare i framkant med fokus på utveckling och innovation. SAIC Maxus grundades 2011, och har funnits på den nordiska marknaden sedan 2018. Sedan dess har den varit framgångsrik i Norden, och är bland de mest sålda elbilarna i Norden. RSA är för närvarande importör av Maxus till Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Island, Färöarna och Grönland.