Under april etableras ytterligare två MAXUS fullserviceanläggningar när Bildeve i Helsingborg och Landskrona startar som återförsäljare av MAXUS.

-Vi har som strategi och ambition att vara med i och leda den utveckling mot elektrifiering av mobilitetslösningar som nu sker och vill då kunna erbjuda person- och transportbilar till samtliga kundgrupper. Maxus breda program av bl a 100% elektriska transportbilar och personbilar till attraktiva priser innebär en unik möjlighet för oss att snabbt nå ut med BEV-produkter på marknaden och det ska det bli väldigt spännande för oss att vara med på MAXUS resa som nytt varumärke i Sverige, säger Johan Gustafsson, vd Bildeve.

MAXUS är ett 100% elektriskt bilmärke med både person- och transportbilar som har funnits på den svenska marknaden sedan 2020 och är idag ett av de ledande märkena inom elektriska transportbilar med ca 15% av segmentsandel. För MAXUS ligger framgången i en kombination av det breda modellprogrammet tillsammans med de fristående återförsäljarnas gedigna arbete som väsentligt stärkt varumärkets position på den svenska marknaden.

- Det känns verkligen roligt att kunna presentera Bildeve som MAXUS återförsäljare i Helsingborg och Landskrona, kommenterar Petter Nordesjö, vd MAXUS Sverige. För vår expansion i Sverige är det viktigt för oss att hitta rätt partner i varje område och med Bildeve har vi verkligen funnit en partner med gedigen bakgrund och renommé som kommer föra varumärket och kundresan framåt för MAXUS, fortsätter Petter Nordesjö.

Den positiva trenden med att växa återförsäljarnätverket för MAXUS fortsätter under 2022 där flera nyheter kommer att presenteras inom kort.

Om Maxus 

MAXUS och ett helägt dotterbolag till SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), som tillverkar sju miljoner bilar årligen. Det gör företaget till Kinas största och världens sjunde största biltillverkare

För ytterligare information, kontakta Petter Nordesjö, 018-14 69 70, och läs mer på Maxus Sveriges webbplats. Generalagent för Maxus i Norden är RSA, Rutebileiernes Standardiserings Aksjeselskap, grundat 1936 med huvudkontor i Drammen, Norge. Utöver Maxus har RSA agenturen för Suzuki, Isuzu och BYD. Företaget har en återförsäljarkedja i Norge med 11 anläggningar och ett eget reservdelslager på 7 000 m2.

www.bildeve.se