Nu lanseras den populära familjebilen Euniq5 med ett större batteri, längre räckvidd och 6 sittplatser.

När 7-sitsiga Maxus Euniq5 lanserades för den svenska marknaden fyllde den ett efterlängtat behov för många familjer, eftersom kombinationen av tillräckligt med bagageutrymme, lång räckvidd och elektrisk framdrivning tidigare har reserverats för bilar i miljonklass.

Nu utökar Maxus sitt sortiment med Euniq5 som 6-sitsig version - Den får också ett större batteri och längre räckvidd.

Räckvidden på Euniq5 med 6 sittplatser är angiven till 345 - 420 km (WLTP kombinerat/stads-). Den har ett 70 kWh batteripaket och kan snabbladdas (DC-laddning) från 30 - 80% på 35 minuter i normala temperaturer.

Bilen levereras med en 2+2+2 lösning, som ger gott om utrymme och utmärkt sittkomfort för både förare och alla passagerare. Bagageutrymmet är stort och rymligt och de två sätena längst bak kan enkelt fällas ner för ännu mer bagageutrymme, om så önskas.

Som tidigare har bilen ett välutrustat standardpaket, som inkluderar Apple CarPlay, panoramasoltak, trådlös mobilladdning samt en mängd säkerhetsfunktioner, vilket gör körningen både enklare och säkrare. Bilen kan även levereras med takräcke och dragkrok som tillval.

- Euniq5 med 6 sittplatser är en praktisk och flexibel elbil som levererar många av de egenskaper som svenska familjer letar efter. Med en räckvidd på upp till 420 km är detta en familjebil som är lika lämplig för långresor som vardagskörning. De första bilarna i den här upplagan kommer under januari och är då klara för snabb leverans, säger Petter Nordesjö, VD på Maxus Sverige.


Maxus Euniq5 med 6 sittplatser kommer att ha ett vägledande pris från 529 900 :-