Vinterkylan kan innebära utmaningar för fler elbilsägare. Därför har vi samlat 10 bra tips för att optimera din användning av Maxus elbilar nu i vinterkylan. Kör försiktigt!

1. Försök att alltid ladda batteriet till 100 % när du laddar hemma med AC-laddning. Vid snabbladdning rekommenderas att batteriet laddas till 80 %.

2. Ladda om möjligt batteriet varje natt för att se till att bilen är fulladdad när du börjar köra i kallt väder på morgonen.

3. Ett batteri med lite ström och låg batteritemperatur har en negativ effekt på den återstående räckvidden. Parkera bilen så ofta som möjligt i ett garage. Detta kan ha en positiv effekt på batteritemperaturen.

4. När bilen är varm i kupén, sänk värmen till en bekvämare inställning, eller stäng av värmen för att maximera räckvidden.

5. Kör inte för aggressivt, försök istället att hålla en mer konstant hastighet. Detta hjälper dig att få ner den genomsnittliga strömförbrukningen och räckvidden kommer att öka.

6. Aktivera den högsta nivån av regenerering för att maximera räckvidden. Vid extra hala förhållanden rekommenderas att ställa regenereringen på en lägre nivå.

7. Använd så många alternativ du kan för att värma batteriet. Till exempel snabbladdning. Batteriets temperatur kommer att öka under normal körning och under hemladdning. Med en låg batteriprocent i kombination med låga utomhustemperaturer och ett kallt batteri kan du uppleva mindre motoreffekt än vanligt. Detta kommer att justeras när batteriet når normal driftstemperatur.

8. När batteriet är kallt får man ofta lägre effekt på snabbladdningen och laddningen kan tar längre tid. För bästa effekt av snabbladdning i kyla, prova snabbladdning efter en längre bilresa istället för i början av körningen.

9. Alla Maxus har ECO-läge tillgängligt, om extra räckvidd önskas. Tänk på att ECO-läget åsidosätter luftkonditioneringssystemet, vilket kan orsaka mindre värme i bilen när det är kallt ute.

10. På vintern kan temperaturerna variera från plusgrader till minusgrader. Det kan medföra att fukt och kondens gör att dörrar, fönster och laddningsluckan fryser. Ett tips kan vara att smörja in alla gummilister med silikonspray eller silikonstift, detta motverkar kondens och förhindrar att utsatta delar av bilen fryser.