Tidigare i år lanserades Maxus helt nya och intelligenta MIFA-plattform på Shanghai Auto Motorshow, och förra veckan lanserades den elektriska MPVn MIFA 9 på Guangzhou Auto Show.

Den 19:e november visades Saic Maxus första helelektriska MIFA 9, på Guanqzhou Auto Show 2021. Detta är en helt ny, stor familjebil med den senaste tekniken och bilen är full med exklusiva detaljer.


Maxus har under många år arbetat med att utveckla en standardplattform för framtida elektriska modeller. Den nya helelektriska MIFA-plattformen (Maxus Intelligent Flexible Architecture) är en flexibel standardplattform som möjliggör elektrifiering mellan fordonstyper, såsom pickuper, skåpbilar, MPV och andra personbilar. Mifa 9 är en av de första bilarna baserad på den nya och framåtblickande plattformen.

En stor, högteknologisk familjebil

Mifa 9 är en stor familjebil (5370mm lång, 2000mm bred och 1840mm hög), som levererar en mycket bra rymdprestanda. Den levereras med olika säteslösningar som ger gott om plats för både förare och passagerare. Alla säten har 6-vägs elektronisk justering och kan både ventileras och värmas upp. Och inte bara det - sätena kommer också att få massagefunktion, så att du kan njuta av en avslappnad och bekväm åktur!


På utsidan har bilen ett skarpt och futuristiskt uttryck, som följs upp på insidan av bilen. Vid utvecklingen av MIFA 9 var målet att skapa en högteknologisk och lyxig rymdskeppsliknande atmosfär, därför är bilen full av högteknologi och underhållningsutrustning. Genom att integrera flera skärmar runt bilen, har man skapat en interaktiv körupplevelse.

MIFA 9 förväntas lanseras i Sverige Q4 2022.

Maxus kommer med tio nya elektriska modeller under de kommande tre åren

SAIC Maxus har en framåtblickande och aggressiv strategi för att bli en av de ledande aktörerna inom produktion av elfordon. För att möta den ständigt ökande efterfrågan på elektrifierande bilar, samt konkurrera inom det avancerade segmentet, planerar SAIC Maxus att lansera 10 nya elbilsmodeller under de kommande tre åren. Maxus kommer att bidra till att förverkliga visionen om mindre koldioxidutsläpp och en grönare framtid.