Förra veckan arrangerades Maxus Nordics Summit för första gången!

Förra veckan arrangerades Maxus Nordics Summit för första gången på ett snötäckt Norefjell i Norge. Närmare 200 Maxus-säljare från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och Polen närvarade, och efter nästan två år med pandemi och social distansering fick Maxus-återförsäljare äntligen möjlighet att träffas.

Maxus har de senaste åren haft en enorm tillväxt på den nordiska elbilsmarknaden, med ständigt nya försäljningsrekord, ökande marknadsandelar och ett växande återförsäljarnätverk. I oktober 2021 var Maxus det största elbilsmärket inom transportbilssegmentet i Sverige, Danmark och Island, medan Maxus Norge tog en bra andraplats. Maxus har därmed på kort tid lyckats bli en solid aktör på den nordiska elbilsmarknaden.

 

Lansering av Euniq6 SUV

Höjdpunkten på Maxus Nordics Summit var lanseringen av den helt nya Maxus Euniq6 SUV. Inför en fullsatt festsal avtäcktes SUV:n Euniq6 och Maxus återförsäljare fick äntligen möjlighet att se bilen på nära håll.

Det här är en SUV som levererar max av allt en familjebil ska innehålla - max bagageutrymme (754 liter), max utrustning, max storlek, max komfort - kort sagt max elbil för pengarna. Under avtäckningen informerades det om att SUV:n Euniq6 är klar för leverans från mars 2022, men den kan förbeställas redan nu.

Även den elektriska pickupen Maxus T90 visades upp på evenemanget för första gången.
T90 förväntas komma till Sverige Q4 2022.