Nu följer Maxus upp prestationen i september med att för andra månaden i rad bli det mest registrerade bilmärket för elektriska transportbilar i Sverige. – Det här glädjande resultatet bekräftar att kunderna har tilltro till våra produkter, säger Petter Nordesjö, VD för Maxus Sverige. Vi möter en fortsatt växande marknad för hållbara och klimatvänliga transportfordon, och våra återförsäljare gör ett väldigt bra jobb med att nå ut till kunderna.

När Bil Sweden presenterade registreringsstatistiken för oktober visar nykomlingen Maxus att bolaget återigen lagt beslag på förstaplatsen för elektriska transportbilar med en marknadsandel på 25,2 procent procent den senaste månaden. Segmentet elektriska transportbilar är på stark frammarsch och har vuxit med 140 procent under 2021 jämfört med 2020 och står i år för 12,1 procent av den totala försäljningen av transportbilar.

– Allt fler upptäcker vårt breda utbud av elektriska transportbilar, säger Petter Nordesjö. Våra modeller lever upp till de höga krav som företagen ställer när det gäller klimat, räckvidd och last.
Samtliga modeller är helt elektriska vilket innebär att bilarna är 100 procent utsläppsfria när de är i drift.

Elbilstillverkaren Maxus har haft stora framgångar på den norska marknaden, men i Sverige har märket varit relativt okänt trots att man snabbt etablerat sig starkt på marknaden för eltransportbilar. Uppstickaren har den senaste tiden tagit hem flera stora affärer, och nya positiva besked är att vänta inom kort.

– Det är glädjande för oss, men de stora vinnarna är klimatet och miljön, säger Petter Nordesjö.