Den största Maxus-sändningen genom tiderna med hela 1 000 elektriska person- och transportbilar anlände till Drammens Hamn i helgen; 500 st av den nya personbilen Maxus Euniq MPV, och 500 st av den elektriska skåpbilen Maxus e-Deliver 3.

Hittills har Maxus haft stora framgångar med elektriska transportbilar på den nordiska marknaden, och nu får de äntligen sällskap av den elektriska personbilen Maxus Euniq MPV. Med en klassledande räckvidd på upp till 356 km (WLTP), 7 sittplatser, gott om bagageutrymme och möjlighet till både takräcke och dragkrok är allt på plats för att säkerställa att den familjevänliga elbilen är lika väl mottagen som de elektriska skåpbilarna.

Eltransportbilen Maxus e-Deliver 3 lanserades på den nordiska marknaden i somras, och sedan dess har över 1 000 bilar sålts. Redan före lanseringen i november hade 400 Maxus Euniq MPV ordertecknats.

- Allt fler upptäcker fördelarna med att välja elbil, och marknaden växer snabbt, både inom person- och transportbilssegmentet. Med våra elektriska skåpbilar och klassledande prestanda på räckvidd, last- och dragvikt finns det inte längre några hinder för att köra transportbilen på el. Fördelarna är flera - utöver kraftigt sänkta kostnader för bränsle och fordonsskatt är den låga bullernivån för många en väldigt positiv överraskning. Sen går det ju inte heller att sätta ett pris på miljöaspekten jämfört med fossildrivna fordon. Vi har fyllt upp våra lager och har bilar tillgängliga för snabb leverans av båda modellerna. Till skillnad från andra biltillverkare där det råder stor osäkerhet om tillgång till bilar och batteriproduktion kommer Maxus att kunna stoltsera med i stort sett obegränsad tillgång till både bil- och batteriproduktion, säger vd på Maxus Sverige, Petter Nordesjö.