Har du också väntat med att köpa elbil? Eller har du kanske en liten elbil, och en större dieselbil som backup när du behöver plats för många passagerare och mycket bagage? Då är Maxus Euniq MPV höstens viktigaste bilnyhet för dig.

Du vill gärna kunna åka långt, och ha med mycket packning. En tur till lantstället med hela familjen, och kanske ska också några av grannbarnen eller mor- eller farföräldrarna med?

Då behöver du både mycket plats och en lång räckvidd. Hittills har många förknippat detta med en dieselbil, även om viljan att köra elbil varit stark. Därför är höstens stora bilnyhet att du inte längre behöver ha en bil i miljonklassen för att kunna göra denna körning helt elektrisk.

Med Maxus Euniq MPV kan du köra över trehundra kilometer på en laddning i en bil som rymmer sju personer plus helgbagaget. För i Euniq MPV har du nämligen plats kvar bakom tredje sätesraden – och inte minst: En takbox.

- Vi ser verkligen fram emot att lansera Maxus Euniq MPV i Sverige till hösten. Detta är på alla möjliga sätt en fantastisk bilnyhet och kommer att bli en "gamechanger" bland de prisvärda elbilarna, säger Petter Nordesjö, vd för Maxus Sverige.